Mama van…

Momlife@Hakendover

Kerst Toon & Fien
Momlife

Size does matter…

Nog acht dagen en het is Kerstmis. En zonder kerstboom (of is het sneeuw?) geen kerst natuurlijk. In Hakendover staat de kerstboom nu een week. Hij was nog maar net versierd of dé vraag kwam al. “Mama, wanneer ga je cadeautjes onder de kerstboom leggen?”  Tja, kinderen zeker 🙂 Want een kerstboom zonder cadeautjes, is uiteraard niet klaar. (Zeker niet nu ze nog helemaal in pakjesmodus zijn na Sinterklaas…)

Dilemma 1: quantity vs. size?

Toon krijgt met kerst één groot cadeau, Fien krijgt er drie kleine. Laps, eerste dilemma! Want ik hoor Toon al zo zeggen: “Waarom krijgt Fien drie cadeautjes en ik maar éééééééén *inclusief beteuterd gezichtje*?” Dat wilde ik vermijden. Dus pakte ik Fien haar drie cadeautjes samen in. So far so good, evenveel voor elk kind. En Toon z’n cadeau valt groter uit dan dat van Fien. Pluspunt!

Dilemma 2: wanneer leg je de cadeautjes dan onder de boom?

Want iedereen weet dat cadeautjes een onweerstaanbare nieuwsgierigheid opwekken bij kinderen (zéker bij de 4-jarige exemplaren). We kochten alles al  (met mooie kortingen) op Black Friday, maar ik had geen zin in weken gezeur. Dus besloot ik de pakjes tien dagen voor kerst onder de boom te leggen… Want ze mogen toch ook leren wachten, niet?

D-day

Ik legde de pakjes ’s avonds onder de boom. De volgende ochtend had Toon meteen gezien dat het zover was. Alles werd gewikt, gewogen en geïnspecteerd. Het duurde niet lang voor hij zijn besluit klaar had. Zo happy als een kind kan zijn, kwam hij naar me toe: “Mama, ik heb mijn cadeau gevonden. Het is het grootste van allemaal… *glunder glunder*” Mom-mission accomplished dus! Size does matter… als je vier bent. En de vraag wanneer hij z’n cadeau mag openmaken, die is ondertussen nog maar tien keer gesteld 😉

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *