Mama van…

Momlife@Hakendover

Deurhanger
DIY Momlife

Sssttt-mama-slaapt-deurhanger

Uitslapen. Een van de dingen die een totaal andere dimensie krijgt zodra je kinderen hebt. Vroeger kon ik gemakkelijk tot ’s middags in bed liggen. Nu is blijven liggen tot 9u al uitslapen. Want ja, ten huize Hakendover hebben we vroege vogeltjes 🙂

De deal

Stijn en ik (proberen) elkaar te laten uitslapen in het weekend. De ene blijft liggen op zaterdag, de andere op zondag. Meestal is ons Fien als eerste wakker, ergens tussen 6u en 7u. En na de herhaaldelijke en steeds luidere ‘mama pakke’ is het dus opstaantijd. Een van ons staat op, de andere (gelukzak) kan zich nog eens goed omdraaien. Tot Toon wakker wordt…

Het probleem

Toon slaapt meestal tot 7u à 8u. Oké, dat klinkt al aanvraadbaar. Maar niet als je mag uitslapen 😉 Als Toon wakker wordt komt hij altijd eerst onze kamer binnen.

  • Als het papa is, komt hij meestal wel snel naar beneden. Maar: papa wordt wakker en kan niet meer inslapen. UITSLAPEN MISLUKT!
  • Als het mama is, vindt hij het niet leuker om mee in bed te kruipen, te wroeten, (minstens) 5 keer binnen en buiten lopen. In tegenstelling tot papa kan mama altijd terug in slaap vallen. Maar ook hier: UITSLAPEN MISLUKT!

De oplossing? 

Deurhanger
Sssttt-mama/papa-slaapt-deurhanger

Ik haalde mijn beste photoshopskills boven en maakte een ssssttt-mama/papa-slaapt-deurhanger. Ik zocht online een kapvorm, een leuk achtergrondpatroontje voor mama en papa, printen, lijmen, knippen. En klaar is kees. (Ja, ik ben best trots op het resultaat).

Deze morgen heb ik aan Toon het principe uitgelegd (en hij leek het toch te snappen):

  • Als er niks aan de deur hangt, mag hij gewoon binnenkomen.
  • Als de mama-kant aan de deur hangt, is mama aan het uitslapen en is papa beneden met Fien.
  • Als de papa-kant aan de deur hangt, is papa aan het uitslapen en is mama beneden met Fien.

Ik ben wel benieuwd naar het resultaat. Fingers crossed dat het werkt. Zodat die twee uurtjes uitslapen ook echt uitslapen zijn.

Deurhanger

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *